dinsdag 29 maart 2011

Misvorming opgelost

Het probleem waarbij Google Earth slecht omging met textures die veticale vormen had, twee berichten geleden, lijkt opgelost: via een tip in de Google Discussiegroep 3D Modeling for Google Earth and Maps kwam ik erachter dat je de bewuste texture uniek moet maken (terwijl hij het al was) door te kiezen Make unique. Daarna openen in GE en het zag er al een stuk beter uit. Vreemd fenomeen als je Make unique uitvoert is dat de texture een klein stukje lijkt te verschuiven. Geen idee hoe dat komt.

maandag 28 maart 2011

UAR-gebouwen

Hier weer een paar modellen die ik voor UAR heb gemaakt.

Stadhuis Den Haag - nooit gebouwd


De Utrecht - gesloopt



Winkelcentrum Van Eesteren Den Haag - nooit gebouwd


IDMC Den Haag - (nog) niet gebouwd

donderdag 24 maart 2011

Misvorming




Weer eens een vorm van verminking door Google Earth bij een gebouw in Groningen waarin creatieven werken. De gevels hebben 'schroten' die Google Earth kennelijk ziet als iets repeterend en daarom maar eenvoudiger worden weergegeven. Dit gebouw is geen architectonisch wonder maar het karakter gaat op deze manier wel verloren. De bovenste foto is vanuit Sketchup, de onderste Google Earth.
Ik had zoiets al eens eerder gesignaleerd bij een molen. Dit lijkt me hetzelfde effect.

dinsdag 22 maart 2011

Tradepark Bremen


Nieuw gebouw: Eentje van een opdracht, niet bijster interessant qua architectuur. Het is het gebouw van Tradepark Bremen in Duitsland.
Het is een typisch bedrijfsgebouw met laad- en losplekken. Voor het hek heb ik een png gebruikt, evenals voor een van de reclameborden bovenop het dak. Daardoor kwamen de ronding en de uit de ovaal stekende letters goed tot hun recht. Voor de verzonken laadplekken heb ik gekozen deze in het model niet verzonken te modelleren omdat anders het hele gebouw op een podium had moeten staan.

woensdag 9 maart 2011

Bomen

Ik kom steeds meer bomen tegen op Google Earth. Niet alleen de bossen die Google zelf als laag in sommige steden gemaakt heeft maar ook als onderdeel van gebouwen. Voorheen werd dat afgekeurd maar tegenwoordig lijkt het te mogen als ze essentieel zijn voor het model. Ze moeten wel heel simpel blijven.
In bovenstaande model van de Stadsparkkerk in Groningen heb ik het maar eens geprobeerd. Een foto waarop een mooie boom stond heb ik een png24 gemaakt waarbij ik alles behalve de boom transparant heb gemaakt. Deze als texture op een vlak aan beide zijden geplakt en er een component van gemaakt. Met nog twee van deze componenten drie door elkaar heen lopende vlakken maken. Zo krijg je een acceptabel boompje waarvan je weer een nieuw component kunt maken om hem te hergebruiken. Punt van aandacht zijn nog de witte randen van de boom. Volgens mij veroorzaakt door het gummetje in Photoshop.
Wat het model zelf betreft: beetje delicaat/ ethisch incorrect maar ik had al lang het plan die kerk eens te maken toen ik in GE zag dat iemand hem gekozen had als zijn eerste model. En dat was te zien... Ik heb de vrijheid genomen het over te doen maar dan beter. Blijft wel de vraag of Google nu ook vindt dat mijn model het bestaande moet gaan vervangen. En of de bomen goedgekeurd worden. En eer zitten wat textures in die erg wit zijn. Zal niet de eerste keer zijn dat Google denkt dat er geen foto is gebruikt, dus afkeuren maar. We zullen zien.